Problem z ABS
1 1

14 posts in this topic

Panowie mam problem z ABS a dokładniej wyskoczył mi dziś błąd ABS-u na liczniku.

Spoko myślę sobie albo znów któryś z czujników się zasyfił albo co gorsza padł sterownik ale myślę sobie sprawdzę czy działa

Zachamowalem dość gwałtownie abs zadziałał normalnie po podpięciu kompa brak jakichkolwiek błędów po wejściu w bloki pomiarowe odczyt prędkość kół był ok

Co może jeszcze być nie tak padł licznik czy to jednak jakieś początki padajacego sterownika ?? Bo już brak mi pomysłów

By HTC Desire 820

Share this post


Link to post
Share on other sites

chcesz sterownik abs-u sprawny do samego konca latal u mnie za 30zl juz z kw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dawaj dane do przelewu biorę nawet jak by to było nie to to się przyda :)

By HTC Desire 820

Share this post


Link to post
Share on other sites

W jakich warunkach się zapaliła ta kontrolka? Może odpaliłeś szybko samochód i momentalnie ruszyłeś? (bez przytrzymania chwili na zapłonie?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapaliła się chwilę po odpaleniu auta niby czekałem aż katrolki zgasna bo było chłodno i swiece grzaly a zanim ruszyłem to jeszcze dobre kilka min bo zaczelem dumac czemu się zapaliła i zagladalem do czujników z tyłu bo kiedyś miałem z nimi problem (wysuwaly się) ale dałem nowe koronki i już się nie wysowaja

By HTC Desire 820

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślałem że jakiś sterownik nie do końca załapał po uruchomieniu, ale w Twoim przypadku odpada to

Share this post


Link to post
Share on other sites

mogę się podpiąc? mam ABS po regeneracji, w silniku mam błąd "rough road" ktoś wie jak to sprawdzić chałupniczo? mam interfejs ale tym chyba nic nie zrobie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Również podepne się pod temat, mianowicie po wymianie manetki na sterowaną fisem zaświecił mi się błąd abs, po odczytaniu błędów wyskoczyło 01044 oraz 00778 próbowałem kodować sterownik abs ale nie przynosi żadnych skutków, w Vagu otwieram ABS koduje w 11 - 09555, potem funkcja 7 - 04255 i jest ok, sterownik zakodowany i wyświetla się kod. Ale zamykam sterownik , otwieram ponownie i znów kodowanie na 000000 :/ Jakieś sugestie, vaga mam 311,2-n?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem rozwiązany, ukazało się że padnięta była taśma poduszki wraz z czujnikiem skrętu, po wymianie wszystko się zakodowało, procedura testowa też poszła ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
O 19.05.2016 at 14:57, mophk napisał:

mogę się podpiąc? mam ABS po regeneracji, w silniku mam błąd "rough road" ktoś wie jak to sprawdzić chałupniczo? mam interfejs ale tym chyba nic nie zrobie.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/18014/P1606/005638
Problemy z wiązką/podłączeniem

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak to mogę sprawdzić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podepnę się pod temat, jak sprawdzić prędkości na poszczególnych kołach na VAGu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wchodzisz w ABS

Potem bloki pomiarowe i kanał 001 z tego co pamiętam 

Malec likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wchodzisz w ABS

Potem bloki pomiarowe i kanał 001 z tego co pamiętam 

Zgadza się 3ci pomiar patrząc od lewej to lewy tył?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.